De geschiedenis van De Rooij Makelaars Vastgoed

Zo vader, zo dochter..

Johan de Rooij zit al meer dan 35 jaar in het makelaarsvak. In 1978 begon hij als assistent-makelaar in De steeg, vervolgens Dieren en via een omzwerving kwam hij na 10 jaar bij Willemsen Jansplaats Makelaars. Hier startte hij direct als mede-eigenaar. In 2009 is hij uit deze club gestapt. Zijn dochter Daniëlle de Rooij vernam dit en heeft direct de Amsterdamse makelaardij verlaten om samen met haar vader en zijn enorme relatiebestand een nieuwe droom te verwezenlijken. Een nieuw kantoor maar dan samen! "Het enorme relatiebestand van mijn vader wilde ik niet op straat laten liggen. Het is mijn droom zijn succes door te zetten!" aldus Daniëlle. Inmiddels zijn de "de Rooij's", (gestart in 2009) alweer gegroeid tot één van de grotere kantoren in de omgeving van Arnhem - Velp. (Hieronder het verhaal) 

Crisis als inspiratie

Hoe anders pakte alles uit toen in 2008 de eerste tekenen van een crisis aan het licht kwamen. De beurzen lieten grote verliezen zien. De Amerikaans vastgoedwereld en later het bankwezen stortte in. Eind 2008 kreeg de crisis ook vat op de Nederlandse economie. Daniëlle de Rooij werkte destijds bij een makelaarskantoor in Amsterdam. Na goed overleg tussen Johan de Rooij en dochter Daniëlle en het verdiepen in de Nederlandse economie besloot Johan de Rooij opnieuw veel energie te steken in een nieuw makelaarskantoor, omdat hij tot de conclusie was gekomen dat dit het enige echte waar hij zich tijdens zijn leven voor wilde inzetten. “Ik vond het een goed moment in eerste instantie tijdelijk uit de vastgoedsector te stappen, maar kwam al snel tot de conclusie dat dit niet zalig makend kon zijn.”, verklaart De Rooij zijn move, want – zo is zijn redenatie – “als je in een slechte tijd met een kantoor begint en je overleeft vervolgens, dan kan het daarna eigenlijk alleen maar beter gaan. 

Dertig jaar netwerk  

Dat hij juist in deze tijd een dergelijk risico neemt, kenmerkt hem als persoon. Maar buiten zijn avontuurlijke instelling is Johan de Rooij ook erg loyaal. Loyaal aan zijn familie, vrienden, collega’s en natuurlijk loyaal aan zijn cliënten. Wellicht bepaalt dat voor een deel zijn succes. “Dertig jaar netwerk, misschien de persoon De Rooij, de inzet van zijn mensen, onze relaxte manier van zaken doen en succes hebben, maken het makkelijker om succesvol te zijn. “, gist de Rooij naar het waarin van zijn geslaagde onderneming. “en hard werken natuurlijk als aller belangrijkste factor.” 

Loungen in kantoor

Samen met zijn dochter Daniëlle de Rooij doet Johan de woningen en samen met Robert Vermeer het bedrijfsvastgoed. Altijd met een vleugje levensgenot. Als cliënt kunt u ook genieten bij De Rooij makelaars Vastgoed. Ga eens langs op hun kantoor en geniet van een vers kopje koffie of een lekker wijntje in het lounge gedeelte. Het team van de Rooij komt ook graag bij u langs, als u dat wilt…

Maak een afspraak Bel ons direct