Verkoopt u uw object met verlies? Kunt u alleen verkopen voor een lagere prijs dan uw hypotheek?

Is uw object de laatste tijd in waarde gedaald? Dan kan dit betekenen dat bij de verkoop ervan de opbrengst lager is dan de hoogte van uw hypotheekschuld. Wat betekent dit voor u?

Als de verkoop van uw object minder oplevert dan u aan hypotheek verschuldigd bent, houdt u een restschuld over. Iedere bank handelt dit anders af. Het is belangrijk om voordat u uw woning verkoopt uit te zoeken of u de eventuele restschuld kunt voldoen of  wellicht zijn er andere mogelijkheden. De Rooij Makelaars Vastgoed kijkt met u mee  naar de mogelijkheden eventueel in samenwerking met uw bank en een financieel adviseur. 

Het is ook mogelijk om de restschuld te voldoen met een lening of hypotheek. U gaat dan een nieuwe schuld aan die op termijn ook afgelost moet worden. Er zijn vaak meerdere mogelijkheden welke wij graag samen met onze financieel adviseur met u bespreken.  

Daarnaast  hebben wij veel ervaring om in het huidig economisch klimaat in opdracht van banken te verkopen van objecten waar betalingsachterstanden zijn ontstaan. 
In veel gevallen is de strategie van verkopen anders dan bij een ‘normale verkoop’ en is het van belang om zo verlies beperkend mogelijk te verkopen. Een intensieve verkoopbegeleiding en aanpak is belangrijk voor het verkopen van onroerend goed met een te hoge hypotheek of een betalingsachterstand. In elk geval dient de “executieveiling”  te worden vermeden om tot een zo hoog mogelijke opbrengst te komen.

De Rooij Makelaars Vastgoed mag vele banken, financiële instellingen en incassomaatschappijen tot haar cliënten rekenen voor taxaties en/of verkoop van woningen en/of bedrijfs onroerend goed in de omgeving. 

U verkeert zich in bepaalde omstandigheden waardoor het lastig is nog in uw dierbare huis te blijven wonen?

Uw woning is u vaak zo dierbaar dat u eigenlijk alleen wilt verkopen op het moment dat u het schikt of er (emotioneel) aan toe bent. Toch kunnen zich omstandigheden voordoen waarbij het bezitten van de woning een last is. Denk daarbij aan financiële tegenslag, werkloosheid, echtscheiding, of waardedaling. Zeker in het huidige economische situatie kan uw hypotheek de waarde van uw huis te boven gaan. 

In veel gevallen kunnen de eigenaar, de geldverstrekker (bank) en de Rooij makelaars Vastgoed tot een gezamenlijke aanpak komen om deze problematiek het hoofd te bieden. Neem contact op voor het maken van een afspraak. Wij zijn hierin gespecialiseerd en kunnen u vaak helpen met vinden van een oplossing.


Maak een afspraak Bel ons direct