Taxaties Bijzonder Beheer

Wanneer een onroerend goed eigenaar langere tijd geen rente of aflossing betaalt over leningen, dan belandt het kredietdossier bij de afdeling bijzonder beheer van de betreffende bank. Een onroerend goed eigenaar die onder bijzonder beheer valt, staat onder verscherpt toezicht en heeft extra aandacht nodig. Termen die ook gebruikt worden voor bijzonder beheer zijn intensief beheer, bijzondere kredieten of recovery. De afdeling bij de bank die zich met bijzonder beheer bezighoudt heet ook wel de afdeling Kredietrisicomanagement.

Voordat een bank eventueel het krediet aan een onroerend goed eigenaar opzegt, wil men exact weten wat de waarde is van het onderpand van de lening. Wat brengt het (zakelijk) onroerend goed op bij mogelijke gedwongen verkoop?
De taxateurs van de Rooij Makelaars Vastgoed kunnen daarbij helpen. Zij hebben ervaring bij het bepalen van de actuele waarde van een woning of bedrijfspand in opdracht van banken.

Dat gebeurt uiteraard altijd op basis van gedegen markt evidence. Wanneer een onderneming/debiteur zich in zwaar weer bevindt en er sprake is van wanbetaling, is het belangrijk dat de taxatie zo snel mogelijk uitgevoerd wordt.

De afdeling bijzonder beheer van de bank wil dan op zeer korte termijn uitsluitsel over de vraag ‘waar staan we?’. Het team van de Rooij Makelaars Vastgoed is zich daar heel goed van bewust. Medewerkers van bijzonder beheer kunnen daarom altijd op zeer korte termijn een goed onderbouwd taxatierapport tegemoet zien. We begrijpen ook dat daarbij het hoogst mogelijke niveau van vertrouwelijkheid betracht moet worden. 

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met ons kantoor.

 

Maak een afspraak Bel ons direct